Välkommen till The Holyskivafton Hellsingland!

"THE HOLY SAMMANFATTNING"

Skivsamlande är en social hobby! Nu är det bevisat!
Ett av livets höjdpunkter är att sätta sig och ta en pilsner och spela upp en bra platta. Det håller nog alla med om? Varför inte göra det med
likasinnade?

Så. I september 2002 snubblade jag över en hemsida som hette "The holy skivafton". Jag kollade vad det var för något och blev eld och lågor. Där stod nämligen regler a'la whiskyklubbar hur man ska bete sig på en träff. Hur många låtar man får spela per kväll, betygsomdömen mm. mm. Mycket var med glimten i ögat, men det seriösa var att man faktiskt får höra en hel del nya musiktips!

- Alltså : organiserat skivnörderi! Ett gäng samlas, spelar plattor, dricker vissa mängder alkohol (frivilligt!), ger betyg och omdömen till alla låtar, för att på slutet av kvällen utse en kung (dvs den DJ vars låt fått högst sammanlagda poäng).
Jag tyckte att det lät skoj. Började fiska bland vänner som alla är skivmuppar, och alla tyckte det var en utmärkt idé att dra igång på allvar.

Sagt och gjort, nu har vi kört i snart två år och det har vart många roliga stunder sedan dess. Massor av bra låtar har spelats, musiksmaker har vidgats och även mindre "under" har skett! Tänker på när Sillstryparen och låten "Doin the omoralisk schlager festival blues" gick och vann en afton!
Vi har även blivit så "seriösa" att vi tryckt upp egna t-shirts (se bilder). En "samlingsvolym" med ettan och tvåan från varje träff är nästa grej på gång. Låter detta som en rolig grej?! Samla då ett gäng och gör som oss!

För mer information och "regler" gå då hit!

Jörgen - Iggesund 30 april 2004